Mε επιτυχία το σεμινάριο μελισσοκομίας από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Αλιάρτου ‘’ΤΟ ΚΟΥΒΕΛΙ ‘’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 17,18 και 19 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το σεμινάριο μελισσοκομίας που διοργανώθηκε από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Αλιάρτου Βοιωτίας ‘’ΤΟ ΚΟΥΒΕΛΙ ‘’, στα πλαίσια του προγράμματος της δράσης «Εκπαίδευση – Κατάρτιση Μελισσοκόμων» της παρέμβασης Π2-55.1 σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ .

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Συλλόγου αλλά και τα μη μέλη, που παρακολούθησαν αυτό το τόσο αξιόλογο εκπαιδευτικό σεμινάριο, με ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή διδάκτορα μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών κο ΓΚΟΡΑ Γεώργιο, τον ποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα γιατί ακούραστα, υπομονετικά και γλαφυρά μετέφερε τις επιστημονικές του γνώσεις στο ακροατήριο, το οποίο με την σειρά του υπομονετικά και ακούραστα παρακολουθούσε τον ομιλητή καθ όλη την διάρκεια.

Με ιδιαίτερη προσοχή και ευχαρίστηση παρακολούθησαν οι εκπαιδευόμενοι μελισσοκόμοι το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου κατά το οποίο παρασκευάσθηκαν και εξετάσθηκαν με μικροσκόπιο, για Νοζεμίαση, δείγματα μελισσών που συνέλεξαν οι ίδιοι από τα μελίσσια τους κατόπιν οδηγιών του καθηγητή. Η χαρά τους δε έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν διαπιστώθηκε ότι όλα ήταν καθαρά.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους δύο μικρούς (ηλικιακά) μελισσοκόμους, Ντανιέλα και Θωμά, για το ενδιαφέρον που έδειχναν, για τις εύστοχες ερωτήσεις που έκαναν, για τις απαντήσεις που έδιναν και για την συμμετοχή τους στην παρασκευή και εξέταση των δειγμάτων.

Για τον Σύλλογο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιουλία Καταλειφού

Σχετικά